Anna

Myklebust

Lær deg førstehjelp på barn og spedbarn!

 • Publisert 30.11.2015 kl.17:22. Ligger i kategorien: Blogg

På kurset jeg går nå så har vi vært i gjennom førstehjelp noe jeg er veldig glad og takknemlig for - det er alt for mange som er usikre på hva de skal gjøre når situasjonen skjer. Det værste er å se at datteren eller sønnen din ligge der og du føler deg helt hjelpesløs, så jeg har tenkt å dele noen videoer med dere om hva dere skal gjøre i de forskjellige situasjonene. Jeg håper videoene faller i smak hos dere og at dere er litt mer trygg på dere selv hvis en situasjon oppstår.
Slik utfører du hjerte-lungeredning på barn og spedbarn!

1: Er barnet livløst? Undersøk om barnet reagerer på kraftig tilrop og forsiktig risting. Hvis ikke ? rop på hjelp.

2: Åpne luftveiene og sjekk pust. Åpne luftveiene. Sjekk om barnet puster normalt ved å se, lytte og føle etter pust i inntil ti sekunder. Dersom barnet ikke puster skal starte hjerte-lungeredning.

 • På spedbarn åpner man luftveiene ved å holde hodet i nøytral stilling og løfte haken fram.
 • På barn over ett år åpner man luftveiene ved å bøye hodet forsiktig bakover og løfte haken fram.

3: Gi fem innblåsninger. Dersom barnet ikke puster normalt eller slutter å puste normalt gis fem innblåsninger etter hverandre. Hver innblåsning skal vare i ett sekund og du skal stoppe idet du ser at brystet begynner å heve seg. Ring deretter 113, eller få noen andre til å ringe for deg.

 • På spedbarn lar du din egen munn omslutte både munn og nese ved innblåsning.
 • På barn over ett år gir du munn til munn, og klyper igjen neseborene med ene hånden slik at luft ikke lekker ut.

4: Start hjerte-lungeredning (30+2). Dersom barnet fortsatt er livløst, gis brystkompresjoner og 2 innblåsninger vekselvis. Trykk ned ca en tredel av brystkassen.

 • På spedbarn trykker du med to fingre (pekefinger og langefinger) mot brystbeinet. Brystbeinet er plassert midt mellom brystvortene.
 • På barn over ett år trykker du med håndbaken mot brystbeinet. Hos større barn kan det være nødvendig å komprimere med begge hender, som på voksene.

Kilde: Norsk luftambulanse/Røde korse75m35UZW3E

Fremmedlegemer i luftveiene

                      Barn

 • Dersom personen hoster/snakker/puster, IKKE slå personen i ryggen. Dette kan gjøre vondt verre.
 • Klarer ikke barnet å puste, og blir blå eller lignende, slå 1 til 5 ganger i ryggen mellom skulderbladene mens barnet bøyer seg framover.
 • Hjelper ikke det - utfør Heimlich manøver, se figur 1. Press inn under ribbeina (i mellomgulvet). Gi personen 1-4 kraftige trykk. Manøveren kan også utføres når pasienten ligger på rygg.
 • Hjelper ikke dette, prøv å slå noen slag mellom pasientens skulderblader. Blir pasienten bevisstløs, MÅ du starte hjerte-lunge-redning


  Spedbarn

 • Legg babyen som på bildet, gi 5 bestemte slag mot skulderbladene.
 • Hjelper ikke dette, prøv brystkompresjoner.
 • Hjelper ikke dette heller, må du uføre hjerte-lunge-redning.   Jeg håper at dette kan gjøre deg litt mer sikker på hva du skal gjøre om en situasjon oppstår, om dette faller i smak så kan jeg gjerne dele flere videoer om brannskader, drukning, feberkramper osv. Jaa - vi har youtube og det er sikkert like greit å søke der men er det ikke bedre å ha alle videoene på samme plass? jeg syntes i hvert fall det om noe skulle skje. Jeg vil også anbefale dere å ta kurs i dette her  - man blir ALDRI god nok og kan aldri lære for mye!

Eksamensresultater!

 • Publisert 26.11.2015 kl.14:08. Ligger i kategorien: Blogg

Ja, etter 3 uker med skikkelig vondt i magen, dårlig følelse på at dette ikke gikk min vei. Men i går fikk jeg endelig svar om hvordan det egentlig har gått og vet dere hva - jeg besto BEGGE TO! herlighet, satt i bilen mens Håvard skiftet på Adriana i baksete og der tikket det inn en mail fra Oslo med resultatene. Jeg hoppet opp og ned fra setet og visste ikke helt om jeg skulle le eller grine - tenk at jeg klarte det! Den andre eksamen hadde jeg ikke lest til en gang fordi det ble så mye på en gang så da måtte jeg velge og fokusere på den ene, men mens jeg satt å gjorde eksamen så tenkte jeg at jeg kunne bare prøve å ta den andre selv om jeg ikke hadde lest - hadde ingenting å tape uansett. Jeg er utrolig glad for det nå, hehee. Nå kan jeg ta juleferie med et stort smil og tenke at nå er det bare en praksis og en teori prøve igjen også er jeg ferdig utdannet personlig trener - en fantastisk følelse. Jeg skal selvfølgelig lese innimellom på de forskjellige temaene men det blir liksom ikke 3 prøver etter jul noe det hadde blitt om jeg ikke hadde stått nå. Nå er jeg virkelig motivert for å fullføre de siste helgene, hadde vært kjempe kjedelig å kommet på skolen om dette ikke hadde gått min vei. Nå vil jeg bare ønske dere en kjempe fin torsdag så blogges vi senere!
Uken som har gått..

 • Publisert 24.11.2015 kl.17:58. Ligger i kategorien: Blogg

Dette innlegget kommer litt seint denne gangen, pleier egentlig å skrive dette om søndagene men nå tar vi det i dag. Det har vært litt av en uke, Håvard har vært vekkreist og jeg har levd et liv uten internett - det blir en ganske dyr mobilregning for å si det sånn - gruer meg litt til den kommer, hehee. 

Ukens sang: Every day with love - Ne - Yo feat Sonna Rele ! den har virkelig vært en favoritt denne uken.

Td4etzqH5Os

Ukens nedtur: At Håvard skulle reise vekk, savner han alt for mye når han ikke er hjemme. Han har vært på julebord i Danmark med kollegaene og på jakt med jaktlaget.

Ukens matrett: Det må være pinnekjøtt middagen - kålrabistappe, poteter og pinnekjøtt, nå nærmer julen seg ! Ukens opptur: At jeg fikk et helt nytt extension fra Hairtalk og at min flinke frisør Stine fikset meg så fiin, hihi - All takk til deg! Det forrige var ødelagt så fikk alt nytt på reklamasjonen.

Ukens motivasjon : Å begynne å blogge igjen, det er så gøy og så koselig - dette er virkelig noe jeg elsker å drive med! Tenk og få drive med dette her hver eneste dag og kan ha dette som fast jobb - missunner virkelig de som har den muligheten, håper jeg blir en av de en vakker dag.Nå har du muligheten å booke deg en gratis pt - time hos oss!

 • Publisert 23.11.2015 kl.17:41. Ligger i kategorien: Blogg

For en laaang helg med masse nytt og spennende, vi lærte masse om rehabilitering av skader, hvordan pt yrke fungerer om man skal ha det som fulltid, kroppsanalyse å lage et treningsprogram for å forbedre holdningen - det var en skikkelig lærerik og gøy helg. Vi fikk også vite at den siste helgen før vi skal ta juleferie så har familie, venner og bekjente mulighet til å booke seg gratis pt - time, det kan du gjøre HER - låver dere en god økt og vi får øve oss som personlig trenere, dette gjelder 19 og 20 Desember. Selv om du / dere registrere dere via meg så kan det likevel være at dere får en annen i klassen, men alle er kjempe flinke og utrolig søte så det blir gøy uansett. Jeg personlig syntes det kan være litt skummelt men samtidig så gleder jeg meg masse - det er nå vi får kjenne på hvordan dette yrket fungerer. Dette blir kjempe gøy og håper dere vil bli med, siden alle i klassen har mulighet til å booke sin familie, venner og bekjente så er det de første 4 som får være med fra min side - eller så blir det urettferdig for de andre om jeg har kjempe mange. Dette blir en god start før dere skal ha juleferie og kose dere masse med julemat, kaker og snop!

video:video
Jeg slenger med en liten video av en gøy rumpeøkt - den anbefales på det sterkeste.

Back to school!

 • Publisert 20.11.2015 kl.13:47. Ligger i kategorien: Blogg

Da er det helg for alle utenom vi som skal på skolen og studere personlig trener, må innrømme at det er litt surt å bruke helgene på det men sånn er det! Vi skal være på skolen hver torsdag - søndag frem til 20 desember også får vi juleferie frem til vi skal ha eksamen den 9 januar. Så motivasjonen er å stå på nå, fullfør så er man snart ferdig - om jeg faktisk ønsker å jobbe fulltid med dette er noe jeg må tenke på men vet i hvert fall svaret når vi er ferdig med det siste trinne , nå er det masse nytt å lære og det gleder jeg meg til!

Jeg skal levere Adriana til mamma så der skal hun få kose seg i kveld, det blir kjekt for de. Adriana storkoser seg alltid når hun er der så det gjør det ganske godt for mammahjerte. Hun er sovnet når jeg kommer hjem fra skolen så får kost med henne litt nå også reiser jeg klokken 07.00 i morgentidlig og da sover hun også. Uff, liker ikke å reise i fra henne - savner hun alt for mye. Innerst inne har jeg bare lyst å jobbe hjemmenifra der hun kan leke og jeg jobbe samtidig som vi får ha masse kosetid. Men vi får se når jeg er ferdig med studiet, bloggen skal jeg i hvert fall fortsette med så håper jeg og drømmer om at den kan bli min faste jobb etterhvert.

Nå må dere kose dere masse i dag og ha en kjempefin fredag, tenke på meg som sitter på skolen mens dere trykker i dere taco og ser på norske talenter - småe gleder! Det er noe jeg ser frem til, hehee!

Det blir ikke flere innlegg i dag siden jeg kommer så sykt seint hjem men vi blogges i morgen og da skal jeg fortelle dere om alt vi har lært.

Hvordan få lengre hår!?

 • Publisert 19.11.2015 kl.21:40. Ligger i kategorien: Blogg

Jeg har lest om flere bloggere og har venninner som har prøvd dette produktet at jeg bare måtte prøve det selv, har gått på det i en uke så kan ikke skryte noe ekstra enda men det blir spennende å se. Du får med 60 kapsler men man skal ta to kapsler hver dag så en eske varer i 30 dager. Det står på esken at man bør gå på dette produktet i minimum 6 måneder for og få full effekt - jeg har gidd produktet en sjanse så vi får se til sommeren hvor langt det har blitt. For hver gang jeg tar av extensionet og skal feste det på nytt skal jeg ta et bilde til dere sånn at dere kan få et innblikk om dette funker eller ei.

Jeg får ikke betalt for å skrive dette innlegget noe som gjør det ekstra spennende og faktisk se om dette funker. En venninne av meg er kjempe forbøyd og hun kommer aldri til å slutte, håper jeg får samme følelsen.

Produktet inneholder ølgjær, hirse, biotin, sink, selen og kobber. Jeg gleder meg masse til å se om dette funker, noe jeg virkelig håper. Ingenting hadde vært bedre enn et tykt og langt hår naturlig!

Frisørtime - før og etter bilder!

 • Publisert 19.11.2015 kl.15:45. Ligger i kategorien: Blogg

Ååå, endelig har jeg fått håret tilbake, det forrige jeg hadde var ødelagt så fikk et helt nytt et! Jeg er så utrolig fornøyd og håper virkelig at det holder denne gangen - er ikke noe mer jeg ønsker. Jeg har også begynt på et produkt som heter haircare - det gir håret mye mer fylde og lenge men jeg tenkte jeg skulle blogge det om senere i dag, så mens jeg går på det så er det greit og ha extensionet på i mens håret under vokser og blir fint, hehee!

Her er før og etter bilder og det etter slår alt, utrolig fornøyd og frisøren min Stine er så flink, anbefaler henne på det sterkeste, hun jobber som senior stylist på Bjuti Hårstudio. Om dere lurer på noe så må dere bare spørre! Blogges senere skjønninger!

Siste trinn av utdannelsen - Personlig trener!

 • Publisert 17.11.2015 kl.22:57. Ligger i kategorien: Blogg

Hei skjønninger. Lenge siden sist, hos oss så lyner det ekstremt mye og siden vi ikke har fått fibernett enda så er vi avhengi av internettboksene men de dør som fluer, dette er andre gangen vi er uten internett på 2 uker, begynner å bli ganske lei å bruke mobildata. Livet uten internett suger, er nå jeg virkelig få kjenne på hvor avhengi jeg egentlig er av dette her - og svaret er, helt ekstremt! Kunne mye heller klart meg uten tv, nå blir det mobilblogging siden nettet er ute. Krysser fingrer og tær at vi får en ny boks snarest. Den vi har nå er dø - forferdelig trist. Ellers nyter jeg fri uken min før skole på fredag, da er vi på det siste trinnet - PT, spennende! Jeg ser virkelig frem til det, bli mer kunnskapsrik innenfor dette feltet, treningsprogram, kroppsanalyse, forskjellige rehabiliteringsmetoder for å gjennoppbygge skader også skal vi ha litt om kosthold - med andre ord, masse gøy!

Deilig å være tilbake!

 • Publisert 12.11.2015 kl.20:00. Ligger i kategorien: Blogg

Heii mine skjønninger! ååå, som jeg har savnet dere, det har virkelig vært tungt å ikke kunne oppdatere dere - men nå er jeg tilbake.
Jeg har fullført 3 eksamener av 5, så nå håper jeg bare alt går min vei. Det å plutselig hoppe på PT - kurset, var virkelig ikke så lett som jeg tenkte meg.
Jeg som er så glad i trening og alt som har med trening og gjøre, traff jeg litt bunnen når jeg innså hvor mye som skulle til for å klare dette her. Det som skuffet meg mest av alt - var all den tiden jeg har ligget inn i lesingen frem til eksamen og når endelig eksamensdagen kom så ble prøven noe helt annet enn det jeg hadde forberedt meg på. Akkurat da gikk litt i kjelleren, spørsmålene var helt rare og jeg skjønte virkelig ikke hvorfor de måtte gjøre prøven så avansert, heldigvis er det ikke bare jeg som har reagert på akkurat det. 

Jeg får svar innen tre uker så er virkelig spent, har ingen godfølelse eller dårlig følelse på hvordan det har gått. Praksisen har jeg bestått men de to teoriprøvene aner jeg ikke. Om det ikke går min vei denne gangen så aner jeg virkelig ikke hvordan jeg skal lese meg opp på nytt.  Litt sånn at jeg ikke har lyst å bli person trener likevel, har fått litt avsmak når de gjør det mye værre enn de egentlig hadde trengt. 


AnnaMyklebust

Hei på deg og velkommen til bloggen min. Mitt navn er Anna Myklebust og jeg er en 23 år gammel jente fra Bergen. Jeg skriver om mote, skjønnhet og velvære og livet som tobarnsmamma. Jeg håper dere vil følge med ! Kontaktinformasjon: Anna_Nazrin93@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Designmalen er kodet og designet av KvDesign
hits